fbpx

Putovanja

Sa putovanja obično se vraćamo bez reči ili sa previše avantura i uspomena koje želimo da podelimo sa svima, a samo najmudriji uspeli su da sve čari putovanja opišu u tek nekoliko reči. Možda će vas neki od tekstova o putovanjima inspirisati da pođete na neko putovanje, podsetiti na neko staro, ili jednostavno poslužiti kao dobra inspiracija za fotografiju na instagramu, zašto da ne!

Šta predstavlja putovanje za vas?

“Putovanje i promena mesta daju novu snagu vašem umu”.

Postoje različiti načini planiranja putovanja. Neki od njih jeste preko turističke agencije, gde u saradnji sa agentom dogovorite sve uslove, odnosno o onome sta vas zanima. Često agencije naplačuju razne takse i dodatke, pa i sama putovanja sa agecijom budu i malo više skuplja. Svakako takva vrsta putovanja jeste za ljude koji ne vole da opterećuju sebe, šta – gde i kako.

Još jedan od načina da realizujete svoje putovanje je ideja.

 

Ako imate ideju o putovanju, mesto ili zemlja ili kontinent gde bi ste putovali, onda je tu idealno rešenje za jeftin smestaj, avionske karte i predloge šta posetiti. To su sledeće stranice: B&B HotelsAirBnB, Booking, e-Sky.

 

Na ovim sajtovima čete naći jeftine letove smestaje i slično. A uz to na booking-u možete obeležiti opciju i sigurnost za vaš novac, tako da u slučaju otkazujete putovanje, novac bude u celosti vraćen.

Kada je reč o putovanjima na evropskom kontinentu jedino što treba obratiti pažnju je da za Veliku Britaniju i Irsku potrebna viza za građane koji dolaze koje nisu članice Evropske Unije. U ostalim zemljama je dozvoljen boravak do 90 dana.

A takođe je veoma bitno znati sta smete uneti u koju zemlju, ako idete avionom i čekirate prtljag, na sajtu tu kompanije kojom letite dobićete detaljne infomacije. Ako na svoje putovanje krećete autom, onda bez brige, mozete poneti koliko god stvari hoćete.

 

Ako sami organizujete svoja putovanja, obratite pažnju na recenzije ljudi koji su boravili u oređeni hotel. Takođe bih preporučio za jeftiniju varijantu boravka jesu hoteli iz grupe B&B – Bed and Breakfast, a to znači da pored smeštaja imate i doručak uključen u cenu smeštaja. To ne možete isključiti u ovim hotelima, ali svakako vam i ja sam mogu preporučiti. Kada odete na neko putovanje i imate uključen doručak, ne morate od jutra tražiti sta čete jesti. A i svakako su doručci rano ( od 7:00 do 10:00 ), pa onda možete i samo napraviti nešto za poneti.

 

Ovim uvodom želim da pokrenem jedan blog u kome ću pisati o sopstvenim iskustvima.

 

Pisaću isključivo o destinacijama koje obilazim, primarno u sopstvenoj organizaciji automobilom i avionom, ali i kroz aranžmane turističkih agencija.

 

Svaki moj tekst će sadržati konkretne opise, prednosti, mane, cene, opis smeštaja, opcije transporta kao i veliki broj praktičnih saveta koji će vam pomoći u planiranju vašeg putovanja.

Pisanjem o putovanjima želim da vam olaksam buduća putovanja i dobro motivišem da i dalje putujete.

sr_RSSerbian
%d bloggers like this: